بر اساس یک تحقیق دانشگاهی

هراتی، قزوه و مؤدب شاعران برتر انتقاد اجتماعی در ۳ دهه شعر انقلاب

در دهه سوم علی محمد مودب شاعری بود که به رغم جوان تر بودن بالاترین اقبال کارشناسان را از آن خود کرد و پس از او نیز شاعران شاخصی چون سعید بیابانکی، ‌ناصر فیض، بیژن ارژن و محمدرضا ترکی به عنوان شاخص‌ترین شاعران اجتماعی انقلاب در دهه سوم انتخاب شده‌اند.

یکشنبه 26 مرداد 1393

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس‌، میلاد عرفان پور از شاعران جوان کشورمان این روزها سرگرم نوشتن پایان نامه دوره کارشناسی ارشد است. این شاعر که در رشته سیاست‌گذاری فرهنگ و ارتباطات در دانشگاه امام صادق(ع) تحصیل می‌کند،‌ موضوع پایان نامه‌اش را «تحلیل گفتمان انتقاد اجتماعی در شعر شاعران انقلاب اسلامی» انتخاب کرده است.

استاد مشاور عرفان پور برای این پایان نامه شاعر و پژوهشگر ادبی مطرح دکتر محمدرضا سنگری است و دکتر حسن بشیر نیز که از چهره های مطرح تحلیل گفتمان در کشور است، استاد راهنمایی این پایان نامه را برعهده گرفته است.

این شاعر برای انجام این پژوهش از شاعران هر یک از 3 دهه پس از انقلاب ، 5نفر را انتخاب کرده ، تا شعرهای این 5 شاعر شاخص آن دهه تحلیل و گفتمان انتقاد اجتماعی آنها استخراج ‌شود. عرفان پور برای تعیین 5 شاعر شاخص هر یک از این 3 دهه شعر پس از انقلاب اسلامی با 10 نفر از شاعران و صاحب‌نظران مطرح ادبیات  مصاحبه کرده است.

دکتر محمدرضا سنگری، مهدی مظفری، ناصر فیض، سعید بیابانکی، دکتر اسماعیل امینی، علی داودی، زهیر توکلی،‌ مصطفی محدثی خراسانی، دکتر محمد مرادی و دکتر محمدمهدی سیار کارشناسانی بوده‌اند که میلاد عرفان پور برای رسیدن به اسامی شاعران شاخص مطرح پس از انقلاب در حوزه انتقاد اجتماعی، با آنها مصاحبه کرده است.

در پایان این مصاحبه‌ها برای دهه اول انقلاب اسلامی به ترتیب سلمان هراتی، طاهره صفارزاده، یوسفعلی میرشکاک، حمید سبزواری و‌ علی معلم دامغانی و به عنوان شاعران شاخص با گفتمان انتقاد اجتماعی انتخاب شدند. برای دهه دوم انقلاب اسلامی به ترتیب،‌ علیرضا قزوه، سیدحسن حسینی ، قیصر امین پور،‌ احمد عزیزی و فرید طهماسبی منتخب کارشناسان بودند و برای دهه سوم علی محمد مودب شاعری بود که به رغم جوان تر بودن بالاترین اقبال کارشناسان را از آن خود کرد و پس از او نیز شاعران شاخصی چون سعید بیابانکی، ‌ناصر فیض، بیژن ارژن و محمدرضا ترکی به عنوان شاخص‌ترین شاعران اجتماعی انقلاب در دهه سوم انتخاب شده‌اند.

این شاعر جوان هم اکنون در مرحله تحلیل  گفتمان شعرهای شاعرهای شاخص هر دوره است تا به این نکته برسد که در هر یک از 3 دهه پس از انقلاب چه گفتمان‌هایی در حوزه انتقاد اجتماعی غلبه داشته است و چه رویکرد ها و چه دغدغه‌های اجتماعی در اشعار این شاعران شاخص مطرح بوده است.

انتهای پیام/و

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930522000424#sthash.1X2KLA1G.dpuf

تصاویر

هراتی، قزوه و مؤدب شاعران برتر انتقاد اجتماعی در ۳ دهه شعر انقلاب

13930203000624_PhotoA

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: