«علی محمد مودب» شاعر، نویسنده و روزنامه نگار برجسته کشورمان ، نشریات تخصصی را سبب سرزندگی علوم و دانش ها دانست و درباره لزوم انتشار آنها گفت: فضای دانشگاه فضای بسته ای برای بروز خلاقیت است و سیر و حرکت دانشپژوهان در این فضا خیلی کم اتفاق می افتد، اما در این میان نشریات تخصصی، خلاقیت را زنده نگه می دارند و خلاقیت را همانند اکسیژن به فضای آکادمیک تزریق می کنند.
وی ادامه داد: طبیعتاً رواج و رونق این نشریات سبب بالندگی و پربار شدن فضای دانشگاهی ما خواهد شد، چراکه یک جامعه دانشگاهی سالم، جامعه ای است که ارتباط تنگاتنگی با ناشران تخصصی داشته باشد و در دانشگاه هم نشریات تخصصی خوبی ارائه شود تا دانشجویان را به خواندن و تهیه مقالات تخصصی درگیر کنند.
مودب، از نشریات تخصصی به عنوان برجهای اصلی دیده بانی علم نام برد و بیان کرد: مسائل علمی و تخصصی در همه حوزه ها میتواند در قالب این نشریات اتفاق بیفتد و نگاههای جدی در این زمینهها را به سوی خود جلب کند.
وی که در رشته الهیات در دانشگاه امام صادق (ع) تحصیل کرده است، درباره لزوم برپایی نمایشگاه نشریات تخصصی گفت: با اصل نمایشگاه موافقم اما معتقدم که مدیران باید در تشکیل یک پدیده مداخله و آن را شناسایی کنند تا بسترسازی برای تحقق اهداف صورت بگیرد.
مودب با اشاره به اینکه باید روی ضعف و قوت نشریات کار شود، تاکید کرد: در این نمایشگاه باید روی عملکرد ضعیف و قوی نشریات بررسی صورت گیرد و ورکشاپ هایی به نقد و بررسی آنها بپردازند. همچنین برنامه ریزی شود و الگوهایی خارجی نیز درنظر گرفته شود تا نشریات تخصصی در حوزه های علوم مختلف با همکاری صنایع شکل گیرد.
اولین نمایشگاه نشریات تخصصی به همت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته در سالن حجاب تهران گشایش یافت و تا 20 اسفندادامه می یابد.
سرویس فرهنگی پانا