علی محمد مودب در بزرگداشت فرید طهماسبی

مودب: در اشعار «فرید»، شهادت با ولایت معنا دارد

شعرهای معروف فرید را نباید به صرف یک شعر و چند بیت نگاه کرد. او توانسته در دوره‌هایی راهبرد جریان حزب الله را فرماندهی کند و امید را به فضای بعد از جنگ بازگرداند

جمعه 06 اردیبهشت 1392



در ادامه علی محمد مودب گفت: در شعر «فرید» مغازله و معاشقه با شهادت را می بینیم که در ادبیات قبل از انقلاب  به این برجستگی وجود نداشته است.

وی ادامه داد: «فرید» روایتگر این قشری است که در روزگار ما در بن بستی که غرب ساخته و مانند کپک تمام عالم را می گرفت گیر افتاده بود ولی با تلاش ها و مجاهدت های انقلاب اسلامی قاعده بازی عوض شد و چهره دیگری از انسان را به زندگی غرب معرفی کرد.

این شاعر کشورمان با بیان اینکه شهادت فقط کشته شدن نیست که اگر این طوری باشد چه گوارا و هوگوچاوز نیز به نوعی از کشته شدگان راه عدالت بودند، اظهار داشت: فرید در یکی از اشعارش شهادت را تعریف می کند و اینجا شهادت با ولایت تعریف می شود و مرگی شهادت است که لحظه لحظه قبل از مرگ با ولایت در ارتباط باشد.

مودب گفت: شعر فرید یکی از زیباترین شعرهایی است که مفهوم شهادت در آن تجلی یافته است، این ویژگی خاص انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه ما می توانیم آماده ظهور امام زمان باشیم چنانچه که امام صادق(ع) در ماجرای تنور اصحاب را امتحان کرد، افزود: ما به مدت هشت سال در تنوری امتحان شدیم که انشاءالله از این امتحان روسفید بیرون آمده باشیم و امیدوارم با ایمان و خلوص و بازخوانی این تجربه ها بتوانیم آن دوران را احیا کنیم.

این شاعر کشورمان با بیان اینکه از «فرید» شعرهای مشهوری مانند مثنوی شهادت وجود دارد، گفت: به این اشعار نمی توان تنها به صرف شعر نگاه کرد بلکه برخی از اینها جریان انقلاب اسلامی را جهت دهی می کند و مثنوی شهادت «فرید» در آن دوران توانست داستان جنگ را زنده کند و شعرهایی از این جنس راه را نشان می دهند.

وی با بیان اینکه در حوزه های دیگر فرهنگ هزینه های بالایی می شود در حالی که شعر که اصلی ترین هنر ماست و تاثیر فراوانی بر مخاطب دارد با هزینه بسیار کمی صورت می گیرد، افزود:در دورانی که ادعای ایران گرایی مدام تکرار می شود نگاه کنید برای زبان فارسی که یکی از اصلی ترین داشته های ایرانیان است چه کارهای صورت گرفته، ما بارها دیده ایم برای نمایش ها و همایش هایی که تاثیر چندانی نیز ندارند میلیون ها تومان خرج می شود.

این شاعر کشورمان اظهار داشت: شعر فارسی محتاج صدقه بودجه های دولتی نیست ولی به مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی نیاز دارد و محتاج است که ساختارهای تولید، نشر و رسانه ها به درستی به وظایف شان عمل کنند و متاسفانه در فرهنگ ما سهم کتاب از کل حوزه فرهنگ سهم بسیار کمی است.

شعرهای فرید توانسته در دوره‌هایی جریان حزب‌الله را فرماندهی کند

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: