مودب در گفتگو با فارس:

ممیزی به اصلاح ساختاری نیاز دارد نه به حذف

مودب گفت: آنچه که درباره ممیزی امروز نیاز است این است که ساختاری سریع و روشن داشته باشد و جایی باشد که بتوانند رسما با مولف مذاکره کنند و مولف اجازه داشته باشد درباره کارش توضیح دهد.

جمعه 22 شهریور 1392

علی محمد مودب از شاعران کشورمان و مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرستان ادب در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات فارس درباره بحث های به وجود آمده درباره مساله ممیزی کتاب و ضرورت وجودش گفت: به نظرم اینکه عده ای می گویند ممیزی نباشد معقول نیست. ممیزی کتاب همه جا هست و هر فرهنگ و کشوری برای خودش حداقل هایی دارد. حتی در نظام های غربی و طبقه بندی محصولات فرهنگی هم نوعی ممیزی اعمال می شود.
وی افزود: منتها اشکالی که وجود دارد حاصل از ناکارآمدی ساختار ممیزی است. وقتی بررسی کتاب طول می کشد یا عده ای سلیقه های شخصی را اعمال می کنند، زمینه بروز حرف های دیگری پیش می آید و عده ای می آیند و اصل قضیه را زیر سوال می برند.
مودب گفت: آنچه که درباره ممیزی امروز نیاز است این است که ساختاری سریع و روشن داشته باشد و جایی باشد که بتوانند رسما با مولف مذاکره کنند و مولف اجازه داشته باشد درباره کارش توضیح دهد. با اصلاح ساختار خیلی از مشکلات برطرف می شود. منتها اگر ساختار ناکارآمد و تنبل باشد، کتاب مولفانی که سال ها برای نوشتن کتابشان زحمت کشیده اند، مدت ها منتظر می ماند بدون اینکه پاسخی بگیرد. خود ما در انتشارات شهرستان ادب کتاب های فاخری داریم که بیش از یک سال است که منتظر دریافت مجوز هستند.
مدیرعامل موسسه شهرستان ادب اظهار داشت: باید در ساختار ممیزی چرخه ای به سامان و مرتب در نظر گرفت که به ناشر نامه بزنند، نتیجه درخواست او را به سرعت اعلام کنند، یا سایتی با قابلیت پیگیری ارجاعات سامان دهی شود، که همه اقدامات قانونی و شفاف انجام شود. البته این نکته را هم باید در نظر داشت که در این ساختار به سامان و شفاف باید حرمت مولف را بسیار نگه دارند و خیلی خشک و کوبنده با نیروی خلاق برخورد نکنند. مولف با ایثار عمرش متن تولید می کند و اگر مشکلی در اثر او وجود دارد باید توسط اهلش و با زبان مناسب به او منتقل شود.

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: