علی محمد مودب در جمع انجمن اسلامی مستقل دانشجویان مطرح کرد

لزوم تعادل رزم و بزم و عرفان در ادبیات

چرا از امام رضا تنها نگاه کردن به گلدسته را می فهمیم و تمایلی برای خواندن کتاب هایی در زمینه ی زندگی ایشان نداریم. همین چند روز پیش من در مشهد شاهد بودم که بخاطر ازدحام جمعیت نمی شد به راحتی به سمت حرم رفت و صحن ها واقعا مالامال از جمعیت بود با اینهمه این جمعیت کتاب نمی خواند و شمارگان کتابهای درباره زندگی امام رضا و کتابهای روایات ایشان بعضا چند هزار هم نیست،

شنبه 09 شهریور 1392

 

علی محمد مودب شاعر برجسته معاصر، مهمان دیگرمحفل ادبی انجمن دانشجویان مستقل در دانشگاه تربیت مدرس بود. که علاوه بر خواندن اشعار، به بیان سیر کوتاهی از شعر انقلاب و بازخوانی شعر انقلاب از ابتدا تاکنون پرداخت.

 "علی محمد مودب" امروز خودش را در عرصه ادبیات انقلاب اسلامی تثبیت کرده است. او به حق یکی از علمداران شعر ادبیات انقلاب اسلامی است. چرا که از او کارهای زیبایی شنیده ایم و خوانده ایم.

 این شاعر انقلاب اسلامی در ابتدا با عرض تسلیت به مناسبت در گذشت معین رئیسی فعال دانشجویی ،همگان را به استفاده از فرصت حیات و اغتنام فرصت دعوت کرد.

 وی با اشاره به مرگ که از دیدگاه امیرالمومنین از بالاترین موعظه هاست افزود، مرگ دوست بالاترین بالا ترین موعظه هاست که بر روی افراد نزدیک بسیار تاثیر می گذارد. در تعریف ما از زندگی مرگ نقش مهمی دارد. چند چیز در آیین ما توصیه شده است که یکی ار آن ها ذکر و عبادت است. براین اساس ما مامور به ذکر هستیم. یکی از مهم ترین ذکرها مرگ است. مرگ فرصتی برای مغتنم شمردن عمر است. باید سعی شود که از این فرصت اندک برای خدمت رسانی استفاده شود.

 علی محمد مودب در ادامه گفت: ادبیات فارسی همیشه زیر سایه ی مذهب تعریف شده و هویت پیدا کرده است.

 یکی از حوزه هایی که این مشعل تفکر عدالتخواهی موحدانه یا توحید عدالتخواهانه را از آغاز دست به دست تا امروز نگه داشته است، حوزه ی شعر است. به عقیده ی وی اگر جریانهای مختلف متولی حفظ آرمان های انقلاب هستند، یکی از آن ها جریان شعر است. اساتیدی همچون سنایی ،ناصر خسرو و...حقایق اصیل ما را پاس داشتند. و پرچم عدالت خواهی و آرمان خواهی موحدانه را بالا نگه داشته اند.

 وی با اشاره به تاثیر رسانه ها در تغییر هویت اصیل جامعه ما خاطر نشان کرد، در شرایط فعلی صدها شبکه ماهواره ای در دسترس ما هستند که با هویت و هستی معارف ما در تناقض هستند. این شبکه ها با شکل دادن یک جریان جدی حمله شدیدی به سبک زندگی، رفتارها ، اخلاقیات و آرمان های ما کرده اند.جالب است که در ایران چندین هزار شبکه به طور رایگان قابل دریافت است که در دنیا این طور نیست.

 علی محمد مودب ادبیات را یکی از عوامل موثر بر حفظ هویت دانست و بیان کرد:«دلیل تاکید رهبر انقلاب به این مقوله به دلیل جنگ رسانه هاست. انواع رسانه های مختلف بارانی از خیال را بر سر ما می ریزند. و ذهنیت ما را می کوبند. این طوفان هویت ما را بر باد می دهد و ما را دچار فراموشی می کند. باید قهرمانی ها، حماسه ها، عشق ها و حتی درگیری های سیاسی و اجتماعی و چالش ها را بنویسیم و هویتمان را پاس بداریم.»

 وی  نیاز جامعه ما را ادبیات ملتزم به همه  ساحت های زندگی از جمله رزم و بزم و عرفان و حماسه با دید فرهنگ انقلاب دانست و بیان کرد:«اگر صرفا ادبیات بیان شعار ها و آرمان های سیاسی باشد، شکست می خوریم چون با ضعف در ادبیات بزمی و عاشقانه، چهره ی انسانی مان و مخاطمان را از از دست می دهیم.»

این شاعر، مولف خوب را کسی دانست که دید خوبی داشته باشد و یک بعدی نباشد و روی همه جنبه های زندگی تامل کند و همچنین افزود،جمع های این چنینی بسیار زیاد است د حالی که متاسفانه مصرف فرهنگی در جامعه ما بسیار پایین است به طور مثال ؛ چرا از امام رضا تنها نگاه کردن به گلدسته را می فهمیم و تمایلی برای خواندن کتاب هایی در زمینه ی زندگی ایشان نداریم. همین چند روز پیش من در مشهد شاهد بودم که بخاطر ازدحام جمعیت نمی شد به راحتی به سمت حرم رفت و صحن ها واقعا مالامال از جمعیت بود با اینهمه این جمعیت کتاب نمی خواند و شمارگان کتابهای درباره زندگی امام رضا و کتابهای روایات ایشان چند هزار هم نیست، این درحالی است که تا چند کیلومتر بازار درست کرده ایم و بدلیجات می فروشیم که بسیار کار مکروه و ناپسندی است و حتی شاید بشود با استناد به احادیثی، حکم سخت تری برای این نوع فعالیتها در نظر گرفت. چرا هیچکس از کتابفروشی حرم به سوغات با خودش کتاب هایی درباره ی امام علیه السلام نمی برد و یا حجره هایی آنجا فعال نیست که مردم درباره ی دین و دنیایشان از اهل علم و اهل ذکر بپرسند.

 مودب در مورد اهمیت مصرف فرهنگی و تبلیغ افزود:«مقام معظم رهبری تاکید دارند که کتاب های خوب را به ایشان معرفی کنند تا در سخنرانی هایشان تبلیغ کنند.»

 مودب بی عدالتی رسانه ای را باعث عدم رواج ادبیات دانست و بیان کرد:«چرا نویسندگان و شاعران جوان را نمی شناسیم در حالی که نام همه بازیکنان فوتبال را می دانیم. گاهی پیر مردی هشتاد سال کار فرهنگی می کند ولی اسمش نمی آید اما دعوای مربیان فوتبال و بازیکنان را پیگیری می کنیم.»

 بی عدالتی رسانه ای باعث می شود که فوتبال و ...در ذهن جوانان ما بزرگ می شود، ولی ادبیات و فرهنگ را بزرگ نمی کنند. چرا در ورودی هر شهر و روستایی تابلویی نباشد که نام برجستگان ادبیات و هنر آن جا را نوشته باشند تا زمانی که ما در حرم امام رضا تنها به زیارت می رویم و خرید می کنیم اما کتاب های مربوط به ایشان را نمی خوانیم زائر خوبی نیستیم. ایشان تاکید کردند، جوانان نقش مهمی در ایجاد زمینه ی توسعه فرهنگ مصرف ادبیات دارند.

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: