مودب از حاشیه های رمان برگزیده کتاب فصل می گوید

ارزش‌های «لحظه‌ها جا می‌مانند» با حاشیه‌سازی برخی منتقدان کم نشد

ممکن است متنی ادبی که درباره رجال مختلف نوشته شده، اندکی دست‌کاری شود اما متن ادبی متولی روایت تاریخ نیست بلکه متولی ثبت و ضبط آرمان‌ها، ارزش‌ها، احساس‌ها و درونیات مردم است و درباره جزییات و واقعات بیرونی نمی‌توان با متن ادبی این‌گونه برخورد کرد.

پنجشنبه 05 دی 1392

علی‌محمد مؤدب با گلایه از برخورد غیرمنطقی برخی از منتقدان با کتاب «لحظه‌ها جا می‌مانند»، حضور نماینده ولی فقیه در مراسم رونمایی این اثر را نشان‌دهنده موفقیت مولف در انتقال ارزش‌های انقلاب اسلامی دانست.

مدیر انتشارات «شهرستان ادب» در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی«منانشر»،‌ با اشاره به این‌که کتاب «لحظه‌ها جا می‌مانند» در بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل، شایسته تقدیر شد، اظهار داشت: ماجرای این کتاب به اتفافات شهر گرگان می‌پردازد که این موضوع به‌عنوان ویژگی مهمی از توجه به ایام انقلاب اسلامی در شهرستان‌ها محسوب می‌شود. به‌همین دلیل ما سراغ چاپ این اثر رفتیم. 

وی افزود: . ما در «شهرستان ادب» توجه ویژه‌ای به اقلیم‌ها و جغرافیای مختلف داریم. حوادثی که پیرامون انقلاب اسلامی در شهر تهران رخ داده، بسیار برجسته می‌شود اما حوادث استان‌های مختلف و رجال تاثیرگذار در آن کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند. در حالی‌که گاهی اوقات اهمیت حوادثی که در جریان انقلاب در شهرهای مختلف کشور رخ می‌داد بیشتر از وقایع تهران است.

او درباره ویژگی کتاب «لحظه‌ها جا می‌مانند» گفت: این کتاب، اثری شاخص است که ضمن انعکاس دقیق واقعیت‌ها توانسته در ردیف تالیفات هنری قرار بگیرد. در این قبیل کارها، حرکت نویسنده در مسیری خطرناک و لغزنده پیش می‌رود. در مراسم رونمایی این کتاب، حضور نماینده ولی‌فقیه، نشانگر میزان موفقیت این اثر در انتقال ارزش‌های انقلاب اسلامی بود.

مؤدب در ادامه به انتقادهایی که پس از انتشار این اثر مطرح شد، اشاره و توضیح داد: عده‌ای از منتقدان این موضوع را برجسته می‌کردند که چرا در بخش‌هایی از کتاب نام گروهکی انحرافی آورده شده است. به‌نظر من در مجموعه فرآیند انقلاب، گروه‌های مختلفی ایفای نقش کردند؛ حضور برخی پررنگ و گروهی دیگر کم‌رنگ‌تر است. اثر این گروه‌ها را نمی‌شود حذف و پاک کرد.

او ادامه داد: نقد دیگری که یکی از دوستان در استان گلستان بر این کتاب وارد می‌کند، ذکر نشدن منابع است. هر خواننده‌ای که به داستان آشنا باشد، متوجه خواهد شد که اولا این نقد به‌طور کامل مردود است زیرا در این سبک داستان نویسی آوردن منابع مرسوم نیست. در ثانی این جریان حادثه‌ای مشترک است که سند آن واقعه به‌نام کسی ثبت نشده زیرا شاهدان زیادی دارد. 
مدیر انتشارات «شهرستان ادب»، نقدهای غیرمنطقی به آثاری که در حوزه تاریخ معاصر تولید می‌شود را «مته به خشخاش گذاشتن» توصیف کرد و اظهار داشت: اگر بعد از تولید یک اثر ادبی جریان‌های مخالف بخواهند درباره آن یارکشی کنند و حتی درباره متنی که مورد تایید نماینده ولی فقیه قرار گرفته، بر علیه آن حرف‌های نسنجیده زده شود، در این صورت تکلیف تولید در حوزه تاریخ معاصر چه خواهد شد؟!
او افزود: متن ادبی اهمیت بسیاری در حفظ ارزش‌ها و جوهره تاریخ دارد. ممکن است متنی ادبی که درباره رجال مختلف نوشته شده، اندکی دست‌کاری شود اما متن ادبی متولی روایت تاریخ نیست بلکه متولی ثبت و ضبط آرمان‌ها، ارزش‌ها، احساس‌ها و درونیات مردم است و درباره جزییات و واقعات بیرونی نمی‌توان با متن ادبی این‌گونه برخورد کرد.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم همین الگو را در آثار ادبی پییش بگیریم، دست همه نویسنده‌ها خواهد لرزید و فرایند جدی برای تولید آثار ادبی در حوزه انقلاب اسلامی شکل نخواهد گرفت. اصولا رمان و داستان ملتزم به‌روایت حادثه نیست، التزام در اثر ادبی به ارزش‌ها و آرمان‌ها و جوهره اصلی ماجراست و نه جزئیات وقایع تاریخ.
او در پایان گفت: اگر در مجموعه‌های تلویزیونی ارزشمند تاریخی نظیر «امام علی(ع)» و «مختارنامه» قرار باشد این‌گونه برخورد شود چه بسا ممکن است گروهی حکم به ارتداد میرباقری بدهند و روی کارگردانی شمشیر بکشند که یک واقعه تاریخی را درک کرده و دست به بازآفرینی آن زده است. 

تصاویر

ارزش‌های «لحظه‌ها جا می‌مانند» با حاشیه‌سازی برخی منتقدان کم نشد

ImageHandler

نظرات

یکشنبه, 15 دی,1392

گمنام

با سلام
بنده از متن شعر شما که از آقای قزوه حمایت کردید قسمتی را برای جایی استفاده کردم . می خواستم بدانم این متن را از کجا برداشت کرده اید صحت منبعی دارد یا خیر. خواهشا هرچه سریعتر به بنده پاسخ دهید .
متن زیر:
سكوت تخم همان افعي است
كه در صحراي كربلا
به روايتي سي‌هزار جوجه اش هلهله مي كردند
حداقل نام مقتل یا روایت کننده را بنویسید .اگر هم راوی بگویید کافیست. منتظر پاسخ شما هستم . یاعلی

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: