شعر انقلاب و شاعر انقلاب

به اسم تفکر آوینی به صدای آوینی جفا می کنیم

چهارشنبه 21 فروردین 1392

همزمان با روز هنر انقلاب اسلامی و روز شهادت شهید سید مرتضی آوینی، نشست پژوهشی ادبیات و انقلاب اسلامی ویژه «روز هنر انقلاب اسلامی» با حضور دكتر علیرضا حافظی، علی محمد مودب و زهیر توكلی امروز چهارشنبه 21 فروردین در تماشاخانه مهر حوزه هنری  برگزار شد. 
در این نشست علی محمد مودب گفت:امروز روزی است كه به شهید آوینی نسبت داده شده است.و وجود و نام شهید آوینی بركتی برای برگزاری این نشست ها شده است. 
وی ادامه داد:یكی از آثار شهید آوینی، صدای این شهید است كه در خاطره ملت ما ماندگار شد. و متاسفانه مدعیان فهم تفکر آوینی به صدای آوینی جفا می کنند، انگار این صدا انتخاب شده است تا راوی فتح باشد، شاید ما حدود صدها هزار شهید و جانباز از جنگ داریم و دهها خبرنگار و گزارشگر در صحنه جنگ حاضر بوده اند و بعضا شهید هم شده اند، اما به هر حال صدای آوینی مانده است و ما جنگی به این عظمت را با صدای آوینی می شناسیم و من می خواهم از این صدا به عنوان تمثیلی برای توضیح ادبیات انقلاب استفاده کنم. 
مودب افزود:صدای شهید آوینی  روایت گر جنگ و دفاع مقدس است كه همانند صدای آهنگران برجسته شد.این صدا راوی فتح است.فتح عمدتا در عالم از جنس خشونت و گرفتن است اما این صدا آرام و لطیف است و در عین حال گویای حماسه ای است.ادبیات انقلاب چیزی از جنس این صداست.ادبیات انقلاب تجلی جوان هایی است كه در راه انقلاب جان باختند .ادبیات انقلاب وجود مكتوب آن آدمهاست.  شاید همانگونه که آوینی گوینده نبود، اما صدای او ماندگار شد، بسیاری از شاعران و نویسندگان انقلاب هم ادبیات چی حرفه ای نبودند اما در دل ملاقات تاریخی یک امت با امامشان، اینها برگزیده شدند تا راوی واقعه ای عظیم در حوزه معنویت و اخلاق و معرفت باشند. و به معیارها و زیبایی شناسی تازه ای هم دست یافتند
وی به قیصر امین پور اشاره كرد و گفت:از برجسته ترین شاعران انقلاب می توان از قیصر امین پور نام برد .«شعری برای جنگ» از شاخص ترین اشعار این شاعر است. و این شاعر و این شعر در یک روستا در منطقه ای مرزی متولد شده است. جزو جریان شعر حرفه ای هم نبوده است اما بعد می آید و شعر می گوید و به تمام معنی هم شاعر است. 

این نویسنده افزود:انقلاب بازگشت تازه ای به چشمه های تاریخ ما است و یكی از موفق ترین هنرها در این میان انقلاب ادبیات بوده است. شعر انقلاب رجعت به گذشته داشت اما ارتجاعی نبود و برای همین بعد از بازگشت به چهره های استخوان دار شعر کلاسیک مثل اوستا و سبزواری و شاهرخی در سال های آغازین، بلافاصله انصاف و دقت شعر انقلاب خودش را در نسل بعد نشان داد و شاعران نسل دوم انقلاب دستاوردهای فنی و زیبایی شناسی شعر نو و نیمایی را بازبینی کردند و مورد استفاده قرار دادند.  


 خبر در فارس نیوز

      در بولتن نیوز

      در حوزه هنری

      در شهرستان ادب       

 

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: