مودب در دانشگاه تهران

چهارشنبه 31 اردیبهشت 1393

در جشن بزرگ فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی که دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه ١٣٩٣ به مناسبت ولادت حضرت علی(ع) و در جهت تقدیر از هنرمندان متعهد در دانشگاه تهران برگزار شد، از موسسه‌ی فرهنگی هنری شهرستان ادب و برخی اعضایش تقدیر به عمل آمد.

در این مراسم که انجمن اسلامی مستقل دانشگاه تهران بانی برگزاری آن بود، در کنار تقدیر و تشکر از اهالی فرهنگ و ادب هم‌چون فرج الله سلحشور، سیدضیاءالدین دری، الهام چرخنده، انسیه شاه‌حسینی، جهانگیر الماسی، محمدرضا سرشار، محمدرضا زائری، جمال شورجه و بسیاری دیگر از هنرمندان انقلابی، از اعضای موسسه‌ی شهرستان ادب نیز، به عنوان یک نهاد هنری انقلابی تقدیر شد.

علی‌محمد مودب شاعر برجسته کشور در این مراسم اظهار داشت: «امروز یاد استاد مرحومم حاج علی اکبر غفاری صفت  محدث برجسته معاصر افتادم که زمانی در جشن چهره های ماندگار از ایشان تجلیل شده بود و بچه ها به شوخی به ایشان می گفتد استاد جایزه را چکار کردید؟ ایشان به سادگی و با لبخندی گفتند دادمش بچه ها! به چه درد من می خورد؟

مودب در ادامه گفت: «هنر در حوزه ادبیات و فرهنگ تجلیل از چهره‌های ماندگار نیست، آنها با کارهای خود چهره شده‌اند و ماندگار شده اند؛ و هر کسی دوست دارد خود را به آنها منتسب کند.  هزینه هایی که برای آنها می شود بیشتر برای آنان  هزینه است تا فایده. کار دشوار  و کار مهم شناخت و حمایت جوان‌هائی است که می‌روند چهره شوند و ماندگار شوند.

وی همچنین اضافه کرد: ما در موسسه فرهنگی شهرستان ادب در طول پنج سال فعالیت خود جمعی از عزیزان را گرد هم جمع کرده‌ایم  که در عرصه ادبیات تولید محتوا کنند. اما یک نکته بسیار مهم وجود دارد و آن اینکه همانگونه که وظیفه مولف شکستن خود و تواضع در مقابل حقیقت برای شناخت زیبائی است وظیفه مخاطب و مسئولین نیز شناخت مولف و احترام و اکرام به آن‌هاست.

هنرمند نباید غرور داشته باشد و باید اهل خودشکستن باشد اما هیچکس نباید به خود حق بدهد حرمت جایگاه مولف را و حرمت مولف را بشکند. وظیفه‌ی هر هنرمند، شکستن خود در برابر زیبایی‌هاست، اما وظیفه‌ی مدیران فرهنگی برعکس این‌ است. آن‌ها باید به تجلیل از هنرمند بپردازند، نه این‌که آن‌ها هم هنرمند را در پیخ و خم اداره‌ها بشکنند. منِ مولف باید تواضع کنم اما هیچکس حق ندارد  به هر نحوی مرا مورد توهین و تحقیر قرار بدهد. اگر این اصل ساده را نفهمیم هیچگاه نخواهیم توانست یک جریان بالنده خلاقیت داشته باشیم

مودب در پایان سخنان کوتاهش گفت: «کل حرف‌هایم را در یک عبارت خلاصه می‌کنم: "حرمت مولف". نکند خدای‌نکرده، حرمت مولف را به عنوان مخاطب یا مدیر فرهنگی از یاد ببریم.»

پایان‌بخش صحبت‌های این شاعر، خوانش شعری کوتاه بود از مجموعه‌ی «کهکشان چهره‌ها»:

از یاد برده‌ام
از یاد برده‌ای
از یاد برده‌است
از یاد برده‌ایم
                  که از یاد رفته‌ایم

محمدمهدی سیار، شاعر و مدیر دفتر پژوهش هنر شهرستان ادب نیز، در این مراسم به شعرخوانی پرداخت.

در ادامه‌ی این مراسم، با حضور علی‌محمد مودب، محمدمهدی سیار، سیدوحید سمنانی و محمدرضا سرشار، از جوانان هنرمند عرصه‌ی ادبیات انقلاب تقدیر شد. سارا عرفانی، سیدمهدی موسوی، مهدی چراغ‌زاده، حسین صیامی، سیدمحسن میرشاه‌محمد، نیما درویش، سیدعلی لواسانی و جواد شیخ‌الاسلامی جوانانی بودند که مورد تقدیر قرار گرفتند و برای دقایقی نیز به شعرخوانی پرداختند.

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: