علی رضا قزوه در نشست خبری طنین بیداری

صفارزاده معلم سلمان هراتی، عبدالملكیان، علی محمد مودب و من

قزوه به اولین دوره جشنواره شعر فجر كه دبیری آن را به عهده داشت، اشاره كرد و گفت: در این جشنواره خانم صفارزاده به عنوان برگزیده شعر نیمایی و سپید معرفی شد اما تصمیم گرفت جایزه خود را ابتدا به من و بعد به علی محمد مودب تقدیم كند. من به وی پیشنهاد اهدای جایزه ا ش را به خانواده سلمان هراتی دادم و او پذیرفت.

شنبه 27 مهر 1392

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، علیرضا قزوه در نشست خبری جشنواره طنین بیداری با اشاره به برگزاری مراسم بزرگداشت برای شاعرانی چون شهریار، سهراب سپهری و همچنین طاهره صفارزاده با حضور خانواده های آنان گفت: مراسم بزرگداشت و تجلیل جزو برنامه های ما است زیرا این بزرگواران در اندازه ای هستند كه برنامه برایشان برگزار شود و مجتمع های فرهنگی و ادبی به نامشان ثبت گردد.
وی ادامه داد: من زمانی كه سید حسن حسینی و قیصر امین پور در قید حیات بودند، پیشنهاد برگزاری جایزه ادبی برای آنها را دادم و در چندین دوره برگزاری آنها، جایزه برگزیدگان با امضای این بزرگواران اهدا می شد و این به عنوان سندی كه ما در دوره حیات این افراد جایزه ادبی انها را برگزار كرده ایم، مانده است. برای خانم صفارزاده هم چند بار در طول حیات او، این پیشنهاد داده شد اما وی نپذیرفت.
قزوه صفارزاده را فردی فروتن و در عین حال شجاع و بی پروا معرفی كرد و افزود: صفارزاده در شعر اعتراض مسلمانی و انقلابی پرچمدار بود و معلم افرادی چون سلمان هراتی، محمدرضا عبدالملكیان علی محمد مودب و من  در شعر اعتراض مسلمانی محسوب می شود.
این شاعر انقلابی، صفارزاده را چهره ای دانست كه نوآوری در اشعارش مشهور بود و گفت: وی حق و مسلمانی و اسلام را در اشعارش مد نظر داشت و اگر دارای شخصیتی سكولار در سالهای 1350 بود، او را بزرگتر از حال حاضر می دیدم اما صفارزاده به خاطر دین مداری خود بهای سنگینی داد. تفكر اندیشه و سبك شعری او حتی از فروغ هم بالاتر بود و شاعران به این نكته هم صحه می گذارند. جامعه روشنفكری آن سالها به دنبال آن نبود كه زنی با تفكر مسلمانی كه به قرآن و وحی و حدیث نقب می زند را بزرگ كند.
قزوه با اشاره به اینكه صفارزاده به عنوان چهره دانشمند زن جهان اسلام معرفی شد، گفت: صفارزاده در شكل گیری حوزه هنری جزو كسانی بود كه معتقد بود باید پایگاهی با عنوان حوزه اندیشه و هنر در انقلاب شكل بگیرد و از نخستین كسانی بود كه جرقه شكل گیری حوزه هنری را زد و در نخستین جلسات شعر در حوزه هنری شركت كرد.
وی با اشاره به دفتر "دیدار سرخ" و دفتر "بیعت با بیداری" افزود: این دفاتر به انقلاب و امام و مسلمانی ما پرداخته است و جزو نخستین دفاترشعری با این فضای شعری هستند. البته قبل از او سید علی موسوی گرمارودی نیز در این فضای شعری قرار گرفته و از سرمداران آن بوده است.
قزوه صفارزاده را شاعری مسلط به زبان عربی و انگلیسی دانست و افزود: كتاب های صفارزاده در دانشگاهها تدریس می شد و اشعار او به زبان انگلیسی، اشعاری محكم و درست بود. من ارادت ویژه ای به صفارزاده داشتم بیشترین سهم را در نقش معلم و شعر برای من داشت.
وی با بیان اینكه یادداشتی با عنوان "زنی هم نام مادرم" برای صفارزاده بعد از فوت وی نوشته است، بیان داشت: من همواره به خانم صفارزاده می گفتم "شما مادر معنوی من هستید" زیرا وی هم نام مادر من بود و فرزند او هم علیرضا نام داشت. صفارزاده همیشه با مهر مادری به من نگاه می كرد و احترام می گذاشت.
قزوه به اولین دوره جشنواره شعر فجر كه دبیری آن را به عهده داشت، اشاره كرد و گفت: در این جشنواره خانم صفارزاده به عنوان برگزیده شعر نیمایی و سپید معرفی شد اما تصمیم گرفت جایزه خود را ابتدا به من و بعد به علی محمد مودب تقدیم كند. من به وی پیشنهاد اهدای جایزه ا ش را به خانواده سلمان هراتی دادم و او پذیرفت.
مدیر مركز آفرینش های ادبی با بیان اینكه صفارزاده جزو استادانی بود كه اگر به جایی دعوت می شد و حضور خود را لازم می دید بدون هیچ ادعایی می پذیرفت، گفت: بعد از واقعه 11 سپتامبر در فرهنگسرای ارسباران ویژه برنامه شعری برپا شد و من در آن جا شعر سپید بلندی خواندم.  صفارزاده از من خواست تا شعر را برای او بفرستم و او به زبان انگلیسی ترجمه كند. من بعد از چند روز تاخیر این كار را كردم و وی شعر من را ترجمه كرد. من آن شعر را در بزرگترین سایت شعر جهان و شاعران ضد جنگ منتشر كردم كه آن شعر، شعر ماه شناخته شد.
قزوه با اشاره به برگزاری مراسم اختتامیه طنین بیداری در روز چهارشنبه اول آبان ماه، گفت: امیدوارم این جایزه به جایزه ای معتبر تبدیل شود و هر سال نهادهای فرهنگی در برگزاری آن شركت كنند و امسال هم سازمان فرهنگی و هنری شهرداری جایزه ای را در روز اختتامیه اهدا خواهد كرد. امیدواریم با مشاركت نهادهای مختلف در سالهای آینده این جایزه معتبر ترین جایزه بانوان محسوب گردد.
وی ادامه داد: این جایزه اگر از جهت مالی بالا نیست اما امیدوارم از نظر علمی دارای رتبه معتبری باشد. كسانی كه در خط فكری صفارزاده حركت می كنند می توانند فضای فكری انقلاب ما را ترسیم كنند زیرا او شاعر انقلابی مسلمان و افكارش مبتنی بر تفكر قرانی بود.
قزوه با اظهار امیدواری از تداوم برگزاری جایزه ادبی طاهره صفارزاده خطاب به خبرنگاران حاضر در نشست خبری گفت: این مراسم را تبلیغ كنید زیرا صفارزاده بانویی است كه می تواند خیابان به نامش شود.  


تصاویر

صفارزاده معلم سلمان هراتی، عبدالملكیان، علی محمد مودب و من

20131019125005cb-12

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: