مودب در نشست خبری یادمان پرواز

عاشقان بزرگ در صف تقابل با آمریکا قرار دارند.

غالب شاعران و نویسندگان برجسته ی جهان در خط تقابل با آمریکا قرار دارند، اما متاسفانه شبکه‌ای نوشته یا نانوشته سانسور تفکرات و هنر مخالف آمریکا را در دستور کار خود دارد. نزارقبانی یکی از مشهورترین شاعران دنیا در سده اخیر که اکثرا او را با شعرهای عاشقانه می‌شناسیم، شعرهای و کتابهای مهمی در حوزه ی مقاومت مخصوصا درباره آمریکا و اسرائیل دارد. اینکه چرا این آثار به درستی شناخته و منتشر نمی‌شود، اول از همه غفلت خود ماست و بعد تأثیر بایکوت جریان‌های مقابل.

شنبه 15 تیر 1392

علی محمد مودب درباره نوع مواجهه ی ادبیات ضد امپریالیستی در جهان و آن چیزی که در فضای ادبیاتی کشور ما اتفاق افتاده است، گفت: همه جا اهل فکر و فرهنگ با آمریکا مخالف اند، در موضوع آمریکا و مواجهه ادب و هنر ما با آمریکا غفلت‌های گسترده‌ای رخ داده است. سایه سیاه آمریکا و دشمنی آن با ملت ایران در دهه‌های اخیر بسیار پررنگ‌تر است. در پنجاه شصت سال اخیر و مخصوصا در دو سه دهه‌ اخیر بسیاری از اتفاقاتی که در کشور ما افتاد و گرفتاری‌هایی که مردم ما دچار آن شده‌اند نقشه و سیاستگذاری آمریکایی‌ها مشهود است و یکی از عجیب‌ترین نکات آن است که جریان مواجهه با آمریکا در ادبیات و هنر و رسانه ما چنان که باید رونق نداشته است.که این ماجرا باید بررسی شود. در مکاتبات استقلال طلبان  آمریکا آمده است که چرا انگلیس از آنسوی آبها آمده است و در امور داخلی ما مداخله می کند، اما جالب است که همین جماعت امروز خودشان از آن طرف آبها در امور داخلی همه ی دنیا مداخله می کند
وی افزود: غالب شاعران و نویسندگان برجسته ی جهان در خط تقابل با آمریکا قرار دارند، اما متاسفانه شبکه‌ای نوشته یا نانوشته سانسور تفکرات و هنر مخالف آمریکا را در دستور کار خود دارد. نزارقبانی یکی از مشهورترین شاعران دنیا در سده اخیر که اکثرا او را با شعرهای عاشقانه می‌شناسیم، شعرهای و کتابهای مهمی در حوزه ی مقاومت مخصوصا درباره آمریکا و اسرائیل دارد. اینکه چرا این آثار به درستی شناخته و منتشر نمی‌شود، اول از همه غفلت خود ماست و بعد تأثیر بایکوت جریان‌های مقابل. باید ببینیم چه بکنیم تا بتوانیم حرفمان را در این زمینه بزنیم. نرودا یکی از مشهورترین شاعران عاشقانه سرای جهان است، اما همین شاعر عاشق کتابی دارد به نام انگیزه نیکسون کشی و در آن درباره ی آرزوی خودش یعنی کشتن نیکسون رئیس جمهور آمریکا حرف می زند. خیلی مهم است که عاشقان بزرگ در صف تقابل با آمریکا قرار دارند.
وی با اشاره به جنایت‌های آمریکا گفت: آمریکا یک ماشین جنایت و چپاول برای توسعه سرمایه‌‌داری خودش است، ارتش آمریکا رسما هویتی ندارد و یک ارتش از مزدوران از ملل مختلف است اما همین آمریکا با استکبار رسانه ای می‌خواهد چهره ی غیرانسانی و ماشینی و منفوری از دشمنان خود نشان دهد. لذاست که یک جریانی در جریانات شبه روشنفکری ما هم چهره ی مشفق و عاشقانه ی آمریکاستیزهای داخلی را سانسور می‌کند. 
مودب با اشاره به فاجعه انفجار ایرباس ایرانی توسط ناو آمریکایی گفت: سال گذشته در سالگرد فاجعه 12 تیر فیلمی را دوستان ما پیدا کرده و در شهرستان ادب نمایش دادند که مستندی بود که آمریکاییان برای تبرئه خود ساخته بودند جالب است که آمریکایی‌ها عنوان قاتل برای تبرئه خود فیلم می‌سازند اما ما به عنوان شاکی این فاجعه کم‌کاری داشته‌ایم. 
وی با اشاره به کتابی از مرتضی امیری اسفندقه گفت: کتاب «دارم خجالت می‌کشم از اینکه انسانم» اسفندقه که مجموعه ای از شعرهای ایشان برای حمله آمریکا به عراق در دفاع از مظلومان عراقی است، در مجموعه شهرستان ادب رونمایی خواهد شد و به این طریق یاد شهدای این فاجعه گرامی داشته خواهد شد. نکته جالب این است که اسفندقه دو برادر خود را در جنگ تحمیلی از دست داده است ولی اینطور مشفقانه و از سر درد از کودکان مظلوم عراقی دفاع می کند.
وی افزود: سالگرد این فاجعه فرصت خوبی است برای فعالان حوزه فکر و ادبیات تا بتوانند آمریکا را به مردم بشناسانند، خیلی از مسائل امروز ما با شناخت این پدیده گره می‌خورد. این بهانه فرصت خوبی برای راه انداختن جریان آمریکاشناسی است. آمریکا شناسی مقدمه تقابل صحیح با آمریکاست، امروز خیلی ها فکر می کنند ما بخاطر مسئله هسته ای مثلا تحریم شده ایم، اما حقیقت این است که جدال در سطح دیگری در جریان است و ما درست صورت مسئله را طرح نکرده ایم. زمانی گروهی از فعالان آمریکایی ضدجنگ به ایران آمده بودند و یکی از آنها به من گفت که برخی از جوانهای شما تصویرشان از آمریکا، همان تصویری است که هالیوود ساخته است و این خیلی دردناک است. گفت من با یک جوان حرف زدم و فیلم های ساده ای از خیابانهای آمریکا را که در موبایلم داشتم به او نشان دادم و این جوان مبهوت شد که آرمانشهرش چقدر تقلبی بوده است و به من می گفت بیا کلاس زبان ما و همین حرفها را بزن! که اینها کم کاری دستگاههای فرهنگی ما را نشان می دهد
ما جنگ طلب نیستیم و با کسی دعوا نداریم اما باید هر پدیده ای را درست بشناسیم تا بتوانیم درست با آن مواجهه کنیم. ماجرای دوازدهم تیر بهانه خوبی برای راه انداختن یک جریان آمریکاشناسی است. ما باید مردممان را با ماهیت آمریکا آشنا کنیم. چون به هر حال خیلی از مسائل ما با آمریکا گره خورده است .


نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: