حضور مودب در مراسم ترحیم امیرحسین فردی

و چهره‌هایی چون سیدمحمود دعایی، علی‎محمد مودب، امیر خوراکیان، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حسین شریعتمداری، مدیر موسسه کیهان، محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری، محمد حسنی رئیس بنیاد ادبیات داستانی، مصطفی آجرلو، فرج الله سلحشور، محمدرضا سرشار، اصغر نقی‌زاده، احمد دهقان، محمد ناصری، گلعلی بابایی، محمد علی گودینی، علیرضا معین بخش، خسرو زینال پور، مجید مصلحی، علی داودی، خسرو آقایاری، حسام الدین سراج، سعید بیابانکی، جواد محقق، کمال شفیعی، عزت الله الوندی، محمدرضا بایرامی، ناصر نادری، احم...

ﺳﻪشنبه 10 اردیبهشت 1392

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جمع کثیری از مسئولان و چهره‌هایی چون سیدمحمود دعایی، مدیر موسسه اطلاعات، امیر خوراکیان، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حسین شریعتمداری، مدیر موسسه کیهان، محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری، محمد حسنی رئیس بنیاد ادبیات داستانی، مصطفی آجرلو، فرج الله سلحشور، محمدرضا سرشار، اصغر نقی‌زاده، احمد دهقان، محمد ناصری، گلعلی بابایی، محمد علی گودینی، علیرضا معین بخش، خسرو زینال پور، مجید مصلحی، علی داودی، خسرو آقایاری، حسام الدین سراج، سعید بیابانکی، جواد محقق، کمال شفیعی، عزت الله الوندی، محمدرضا بایرامی، علی‎محمد مودب، ناصر نادری، احمد عربلو، سهیل جهان بیگلری، حبیب یوسف زاده، حسین فتاحی، حمیدرضا شاه آبادی، مصطفی خرامان، داود امیریان، محمدحسن حسینی و ده‌ها نویسنده و شاعر دیگر در مراسم ترحیم امیر ادبیات انقلاب اسلامی شرکت داشتند.
ناصر نادری عضو شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) در این مراسم گفت: استاد امیرحسین فردی بیش از دو سوم عمر خود را در این مسجد گذراند، از آن زمان که این مسجد شکل گرفت رفته رفته شخصیت استاد فردی نیز با آن شکل می‌گرفت.
وی ادامه داد: از اواسط دهه 50 این معلم ادبیات در طبقه فوقانی همین مسجد سنگ بنای محفلی را نهاد که از دل آن نویسندگان بسیاری به جامعه ادبی کشور معرفی شدند و صدای این جمع نویسندگان خودجوشی که استاد فردی آن را رقم زده بود به جهانیان هم رسیده است؛ اگر چه در این میان عده‌ای مغرض تحلیل‌های خودشان را ارائه می‌کنند.
نادری افزود: امیرحسین فردی عاشق و دلباخته این مسجد بود و چون در مسجدی بود اخلاص عنصر همیشگی کارش قرار گرفت و به ما آموخت که اگر کاری با اخلاص انجام شود ماندگار خواهد شد. او توانست با کلید اخلاص و مهربانی قلب‌های جوانان را تسخیر کند و بر آن‌ها تاثیر بگذارد.
این شاگرد امیرحسین فردی با بیان اینکه افراد و شخصیت‌های بسیاری برای درگذشت این استاد ادبیات انقلاب پیام تسلیت صادر کردند گفت: پیام تسلیت مقام معظم رهبری بویژه تاثیر بسیاری در تسلی دل خانواده مرحوم فردی و ما شاگردانش داشت.
این نویسنده در بخش دیگری از سخنانش به روز مادر و علاقه شدید زنده‌یاد فردی به مادرش اشاره کرد و گفت: مادر امیرحسین فردی نقش ویژه‌ای در تکوین شخصیت امیرحسین فردی داشت و ایشان می‌گفت من 60 سال با مادرم رفاقت کردم و در این ماه‌های آخر می‌گفت که به شدت دلم برای مادرم تنگ شده است. چندین بار خواب مادرش را دیده بود و تلویحا مادرشان به ایشان گفته بودند که منتظرشان هستند.
نادری در پایان گفت: کسانی که با آثار مرحوم فردی آشنا هستند می‌دانند که موضع مادر نقش بسیار پررنگی در آثار ایشان دارد، مخصوصاً کتاب اخیر ایشان «گرگ سالی» بر مفهوم محوری مادر نوشته شده و در داستان «آشیانه در مه» نیز عنصر مادر بسیار قابل توجه است.
پس از سخنان نادری، حسام‌الدین سراج در جایگاه قرار گرفت و گفت: قرار نبود من وقت شما عزیزان را بگیرم اما یکی از دوستان مشترک من و مرحوم فردی به من گفت اگر تو فوت کرده بودی، مرحوم فردی قطعا در مراسم تو می‌خواند.
سراج مرحوم فردی را از مؤسسان حوزه هنری و چهره‌ای تاثیرگذار توصیف کرد و افزود: دیدار فردی همواره به ما انگیزه و امید می‌داد. این خواننده شناخته شده کشورمان سپس اشعاری را به صورت آواز برای حاضران خواند.
حجت‌الاسلام محمدیان از دوستان زنده‌یاد امیرحسن فردی سخنران این مراسم ترحیم بود. محمدیان درباره امیرحسین فردی گفت: اگر امروز از فراق استاد فردی سوگواریم، به این دلیل نیست که برای او سفری که به سوی خدا داشته تاسف بخوریم. ما از این سوگواریم که گوهری را از دست داده‌ایم.
این پژوهشگر قرآن ادامه داد: از فضائل مرحوم فردی این بود که وقتی در جمعی در محضرش بودیم هیچ‌گاه احساس نمی‌کردیم که ممکن است این محفل به گناه آلوده شود. منظورم از گناه معصیت‌های زبانی و حرمت‌شکنی‌هاست. او عمیقاً مراقب بود که در حضورش غیبت صورت نگیرد.
محمدیان مرحوم فردی را انسانی فهیم، فکور و خوش‌مجلس خواند و گفت: این ویژگی‌ها او را به نویسنده‌ای متعهد تبدیل کرد، نه اینکه مشتی شعار را در آثارش بگنجاند. امروز عده زیادی می‌نویسند اما خودشان با آثارشان فاصله زیادی دارند، اما فردی با داستان‌هایش فاصله نداشت.
وی تاکید کرد: کسی نمی‌تواند بگوید که مرحوم فردی با قلم‌اش به کسی اهانت یا بی‌حرمتی کرده است. تنها با یک نفر تند برخورد کردند که آن یک نفر هم خودش حرمت‌ها را نگه نداشت، او در این مسجد بود، در حوزه هنری بود، به کیهان هم رفته بود؛ اما نه حرمت این مسجد را نگه داشت، نه دیگر هنرمندان را، نمک خورد و نمک‌دان را شکست.

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: