وحید جلیلی در نکوداشت مودب

هنر انقلاب اسلامی به یک تجدید مطلع رسیده است

مودب و تعداد کمی از دوستان در عرصه های مختلف هنری نشان دادند که هنر انقلاب اسلامی به یک تجدید مطلع رسیده است و حالا این رویش ها و نسل جدید هستند که در صحنه وجود دارند؛ البته روزگار نو و افق پیش رو قاعدتا همان آفت هایی که نسل اول را تهدید می کرد، نسل جدید را نیز تهدید می کند، چرا که طبیعت عالم اینگونه است.

شنبه 25 مرداد 1393

وحید جلیلی دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و از همکاران قدیمی مودب در تحریریه نشریه سوره و به قول محمدمهدی سیار شاعر پنهان در ادامه این برنامه به تشریح هویت حرفه‌ای و جریانی شعر و هنر انقلاب سالامی پرداخت.

وی گفت: شعر و هنر انقلاب یک هویت حرفه ای و یک هویت جریانی دارد، همان روزهای آغاز انقلاب اسلامی بسیاری از جوانان برآمده از انقلاب به عرصه هنر روی آورده اند و توانستند خلاء ای را که انقلاب در حوزه های حرفه ای فرهنگی و هنری به خاطر ناهمراهی برخی از جریانات روشنفکری با آن مواجه بود را پر کنند.

وی با بیان اینکه نسلی که اواخر دهه 50 و اوایل دهه 60 به عنوان هنرمندان انقلاب شکل گرفتند، نسلی طلایی بوده اند، ادامه داد: این نسل انقلاب تنها و مظلوم را یاری کردند و در بهت جریان غرب زده روشنفکرمعاب که فکر می کرد اگر آنها انقلاب و آرمان های دینی و نهضت فراگیر مردم را تنها بگذارند، انقلاب نخواهد توانست در عرصه هنر به شکوفایی برسد.

این فعال فرهنگی کشور در همین زمینه اظهار داشت: در میان نگاه مبهوت جریان روشنفکری نسل اول انقلاب از جمله شعر انقلاب ظهور بسیار درخشانی داشت اگر چه بسیاری از چهره های موثر و موسس نسل اول متاسفانه امروزه در بین ما نیستند، اما همواره روحیه تلاش و شجاعت آنها مانند امثال سلمان هراتی، سیدحسن حسینی و قیصر امین پور مبدا الهام جدی برای نسل های بعدی بوده اند.

جلیلی با بیان اینکه شعر انقلاب هویت جریانی پیدا کرده است، افزود: این هویت بدان معنا است که نسبت جدی با شاعران اول انقلاب نسبت پیدا کرده و این اتفاق در مراحل مختلف از جمله دفاع مقدس  نیز وجود داشت؛ این هویت جریانی در دهه های 70 و 80 به علل مختلف در جهان کمرنگ، تضعیف و بعضا استحاله شد؛ تا جایی که گمان می رفت شعر انقلاب مستحیل شده و انقلابیت آن روز به روز کمرنگ می شود.

وی تصریح کرد: برخی از چهره ها ترجیح دادند در هویت حرفه ای خود مستقر شوند و هویت جریانی شان را کمرنگ و حتی انکار کنند؛ اما از اوایل دهه 80 رویش های جدی جدیدی که در هنر انقلاب شروع به ظاهر شدن کرد، نشان داد که شعر انقلاب به عنوان هویت جریانی بابرچاست و نسبت آن با انقلاب اسلامی نسبت وسیعی است؛ البته اوج این رویش در اوج فتنه 88 بود؛ چرا که در آن مقطع مشخص شد که ضمن احترام به پیشکسوتان و نسل اولی ها انقلاب محتاج هیچ نسل و گروهی نیست.

این فعال فرهنگی  با بیان اینکه شعر انقلاب یک چشمه جوشان است که چشمه های جدیدی از آن می جوشد، گفت: علی محمد مودب نمونه ای از نمادهای نسل نو شعر و هنر انقلاب به شمار می رود؛ چرا که جدای از شعر نیست و در هنر و توان ادبی وی تردیدی وجود ندارد.همچنین مودب این توفیق را داشته که بعضی از صحنه هایی که عده ای توفیق حضور در آن را از دست داده اند، حضور یابد و علمداری کند.

جلیلی گفت: مودب و تعداد کمی از دوستان در عرصه های مختلف هنری نشان دادند که هنر انقلاب اسلامی به یک تجدید مطلع رسیده است و حالا این رویش ها و نسل جدید هستند که در صحنه وجود دارند؛ البته روزگار نو و افق پیش رو قاعدتا همان آفت هایی که نسل اول را تهدید می کرد، نسل جدید را نیز تهدید می کند، چرا که طبیعت عالم اینگونه است.

وی با بیان اینکه امتیاز نسل جدید نسبت به نسل قدیم این است که تجربه های نسل قبلی را به همراه دارد، اظهار داشت: بسیاری از زمین خوردن ها، فاصله گرفتن ها و استحاله شدن های نسل قبل شاید به دلیل بی تجربگی برای حضور در فضاهای جدید بوده است؛ اما خوشبختانه نسل جدید هنر انقلاب با استفاده از تجربه های گذشته می تواند آینده درخشانی تری داشته باشد؛ به عبارت دیگر این نسل به قله های بلندی در عرصه ادبیات ایینی و انقلابی خواهد رسد.

این فعال فرهنگی تصریح کرد: خوشبختانه مودب با مسئولیتی که در حوزه فرهنگ دارد، تلاش زیادی را برای پرورش نیروهای جدید انقلاب ایجاد کرده است و امیدوارم در آینده نزدیک شعرهای بیشتری از ایشان بشنویم؛ البته باید گفت که کار اصلی هنر و هنرمند انقلاب، انسان سازی و تربیت انسان های تراز انقلاب است.

وحید جلیلی در ابتدای صحبت‌هایش با اشاره به پوستر عکس مودب گفت: ما مودب را خندان دیده‌ایم اما اینجا ایشان خیلی جدی هستند.

تصاویر

 هنر انقلاب اسلامی به یک تجدید مطلع رسیده است

35162_orig

نظر جدید

 

نام

ایمیل

 
تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: